Rooibos PUUR
Beschrijving
De oorsprong van de rooibosthee ligt in zuidelijk Afrika. De inheemse bevolking gebruikte de rooibosstruik lang voor de Europeanen voor de productie van een fruitig-zoete thee. Takken van de struik worden in de zon gedroogd en vervolgens geplet. De export van thee naar verre landen begon aan het begin van de 19e eeuw en heeft zich tot op de dag van vandaag uitgebreid. Het resultaat was een gecultiveerde teelt van de ooit uitsluitend wilde struik. Een rooibosthee van hoge kwaliteit is te herkennen aan de robijnrode kleur en de zachte en zoete smaak die typerend is voor het karakter. De bladeren hebben vrij lange naalden.
Extra informatie
Gewicht | 50 gram, 100 gram |
---|---|
Ingrediënten | Rooibos (100% biologisch) |
Soort | Rooibosthee |
Smaak | Fruitig zoet |
Allergenen | Geen |
Zetadvies | 8-10 minuten zettijd, 100 °C watertemperatuur, 4-5 theelepels per liter |